Filtrirana voda i određena zdravstvena stanja

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Poznata bh. umjetnica i pjevačica Dalal Midhat nedavno je pokrenula svoj vlastiti blog na kojem možete naći odlične savjete za unaprijeđenje zdravlja. Ponukana svojim iskustvom i zdravstvenim problemima koje uspješno drži pod kontrolom jer je promijenila u potpunosti svoj životni stil odlučila je svojim čitateljima dati potpuni uvid kroz što je sve prolazila dugi niz godina i kako je na najbolji način riješila problem inzulinske rezistencije. Na blogu, pored njezine priče, možete naći savjete koji uvelike mogu olakšati poteškoće s kojima se susreću svi oni koji pate od inzulinske rezistencije, kao i recepte ukusnih obroka nastalih u njezinoj kuhinji, a koji će pomoći osobama koje se bore s ovim problemom. 

Jedna od stavki kojoj je Dalal posvetila posebnu pažnju na svom blogu jeste i filtrirana voda koja je na njezinom putu ka zdravijem životu odigrala veliku ulogu.

S obzirom da je Dalal naša dugogodišnja klijentica i da godinama koristi isključivo filtriranu vodu, u nastavku vam donosimo njezino mišljenje o dobrobiti filtrirane vode koje smo preuzeli s njezinog bloga.“Nekako se stalno poteže pitanje vode u našem gradu, i čestih stomačnih problema od pretjeranog hlorisanja vode – pa mi se činilo sebično da ovo otkriće čuvam samo za sebe. Mnogi su sigurno čuli za filtriranje vode, a ja mogu samo preporučiti nešto što i sama koristim već osam godina. Prvenstveno sam koristila Britu, ali po kuhalu za vodu – koje se kvarilo svako malo (pa sam za godinu dana promijenila tri) shvatila sam da je Brita najjednostavniji bokal za filtriranje i da mi treba nešto više. Reverzna osmoza koja odstranjuje kamenac, hlor, teške metale, organska jedinjenja, mutnoću, bakterije i viruse iz vode i kao rezultat imate kvalitet vode za piće koji zadovoljava sve standarde. Tokom redukcija vode uvijek u spremniku imate 7 l filtrirane vode. Nakon toga sam nabavila i filtere za mašinu za suđe i veš mašinu, kao i tuš. Od tada imam isto kuhalo a imam i iste mašine bez kvarova. Što je najbitnije filtriranu vodu koristim i za piće, pranje namirnica i kuhanje.”

Više o inzulinskoj rezistenciji možete doznati na blogu inzulinskarezistencija.ba, a možete i aktivno sudjelovati postavljajući pitanja na koja će vam odgovor dati Dalal i sigurno vas uputiti na koji način se izboriti sa simptomima i posljedicama koje ovo oboljenje nosi.