Top 20 razloga zašto biste trebali filtrirati vodu

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Sigurnost vaše obitelji trebao bi biti jedan od vaših najvećih prioriteta u životu. Prema istraživanjima, zbog zagađene pitke vode svake godine oboli čak 1.1 milijun ljudi.

S obzirom da svi nastojimo zaštititi svoju obitelj, trebali biste biti svjesni da se neki od glavnih krivaca za mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema  mogu svakodnevno naći u vašem domu  – jedan od njih može biti i voda sa slavine.

Što je filtrirana voda?

Kako izgleda voda kada se filtrira? U osnovi to je ista voda iz slavine, ali znatno bolja i zdravije.

Korištenjem dobrog sustava za filtriranje pitke vode, voda se pročišćava uklanjanjem bakterija, pesticida i drugih nepotrebnih elemenata bez utjecaja na njezinu kvalitetu. Mnogi stručnjaci tvrde da je to bolja i zdravija alternativa u odnosu na vodu u bocama –  iz mnogo valjanih razloga.

Koje su prednosti filtrirane vode? Postoji mnogo ZA alternativu filtriranja vode. Ovo su neki od njih:

1.Voda je zdravija jer se otklanja klor

Klorirana voda je u odlična za bazene jer je sjajan način tretiranja vode u bazenima. Ali voda bazena nije za piće jer je klor štetan za ljude. Ipak, voda iz slavine sadrži klor, stoga je najbolje da filtrirate svoje piće prije nego što ga natočite u čašu.

2.Uklanja olovo

Izloženost olovu uvelike se smanjuje jer ih filteri odmah uklanjaju. Dakle, moći ćete izbjeći bolesti koje nosi ova toksična supstanca. Stručnjaci čak ukazuju da je olovo jedan od primarnih uzroka poremećaja u učenju među djecom pa je najbolje filtrirati vodu za piće ako imate djecu.3. Uštedite troškove vode

Možete uštedjeti veliku količinu novca jer više ne morate kupovati skupu flaširanu vodu. Zamislite koliko novca možete uštedjeti za samo godinu dana! Kupnja filtracijskog sustava može koštati oko 400 KM i filteri u njemu mogu se koristiti i do godinu dana, ovisno o količini vode koja se konzumira.

4. Smanjuje se zagađenje okoliša

Konzumiranje flaširane vode znači da se ona redovito  transportira i isporučuje. Također bacate boce. Čak i ako se one recikliraju, trošak obrade materijala u nešto što se može ponovno upotrijebiti još uvijek ima znatan utjecaj na okoliš. Kada koristite filter, smanjujete otpad i troškove transporta vode.5. Smanjite rizik od raka

Budući da su klor i ostali nusproizvodi klora uklonjeni, vi i vaša obitelj bit će zaštićeni od različitih vrsta raka kao što su rak dojke, rak mjehura, rak debelog crijeva, rak rektuma i ostalih vrsta kancera.

6. Čuva kvalitetu vode

Budući da uklanjate zagađivače u vodi, to znači da se tekućina manje „kvari“. Voda postaje ustajala vremenom zbog supstanci u njoj, a ne zbog same vode. Filtriranje vode uklanja tvari koje mogu truliti ili propadati tijekom vremena.7. Smanjite troškove liječenja

Budući da je vaša voda sigurnija i vaša obitelj je zdravija, manje ćete potrošiti na lijekove koji se prepisuju za bolesti uzrokovane vodom. Uklanjanje jednog potencijalnog razloga za oboljenja može vam pomoći da držite podalje od liječnika članove obitelji.

8. Nema odsustvovanja

Možete živjeti produktivniji život. Djeca mogu ići u školu, odrasli na posao i nećete morati preskočiti na zakazane obiteljske odmore zbog bolesti povezanih s vodom.

9. Nema gastrointestinalnih problema

Uživanje u vašim obrocima uz čašu vode bitno je za vaše tijelo zbog probavljanja hrane i također vas može zaštititi od bolesti. Bit ćete zaštićeni od gastrointestinalnih bolesti jer filteri za pitku vodu uklanjaju kriptosporidij i bakteriju giardia iz pitke vode. Neke bolesti kao što je amoebaza (parazit amebe koji prouzrokuje crijevne bolesti) mogu se spriječiti i na taj način održati kvalitetu života.10. Jači imunološki sustav za vašu djecu

Vaša djeca posebno trebaju pristup najboljoj pitkoj vodi. To će potaknuti imunološki sustav i učiniti ih jačima, što znači da će rjeđe obolijevati i još više mogu uživati ​​u djetinjstvu kada nisu pod utjecajem gripe i prehlada.

11. Prednosti detoksifikacije

Sprječavate ulazak u vaše tijelo preko 2100 raznih toksina koji su vjerojatno prisutni u prljavoj vodi. Vaši bubrezi će ispravno funkcionirati u detoksikaciji vašeg tijela ako pijete filtriranu vodu iz slavine. Razmišljajte na ovaj način – što više pijete čistu vodu, više ćete povećati sposobnost vašeg tijela da izbaci toksine.

12. Izbjegnite potencijalne defekte prilikom poroda

Trudnice koje konzumiraju vodu  koja je prošla kroz filter za pitku vodu rađaju zdravije bebe  s manjom mogućnošću da dobiju djecu s poremećajima u razvoju. Neke studije su pokazale da određeni nitrati u vodi za piće mogu izložiti fetuse većem riziku za spina bifida (rascjep kičmenog stuba) i drugih defekata prilikom poroda.

13. Vaše bebe će biti zdravije

Neke majke ne mogu dojiti svoje bebe. Ako je davanje bebi formule najbolji izbor, voda mora biti čista kako bi beba ostala zdrava i sigurna. Trovanje i mentalna retardacija kod beba mogu se spriječiti filtriranjem vode koja se koristi za pripremu dječje hrane.14. Bolja kontrola tjelesne težine

Održavanje idealne težine bit će lakše uz pravu vodu. Osim toga, nećete apsorbirati previše ugljikohidrata i šećera kada pijete čistu, fitriranu vodu. Ako imate problema sa težinom, preporučujemo da konzumirate znatno više vode nego ostali.

15. Glavobolje postaju rijetkost

Budući da se mozak uglavnom sastoji od vode, čista, filtrirana voda je ključna za smanjenje ili ublažavanje glavobolje. Neke studije su pokazale da voda za piće iz slavine može dovesti do migrene.

16. Poboljšanje probavnog sustava

Sustav za probavu zahtijeva svježu vodu kako bi pravilno obavljao svoju funkcije. Metabolizam se poboljšava i tijelo uspješno ispire sve otpadne tvari. Neke studije čak kažu da ukoliko počnete dan s čašom mlake, čiste vode možete učiniti čuda za svoje tijelo.

17. Olakšajte konstipaciju

Pojedinci koji pate od konstipacije doživjet će olakšanje unosom čiste vode. Može također pomoći u ponovnom uspostavljanju normalne peristaltike crijeva.18. Budite atraktivniji

Čista voda će vas učiniti lijepim iznutra i izvana. Kosa će izgledati sjajnije, koža će biti mekša, a vaš nokti će biti zdraviji – sve zbog uklonjenog klora u vodi. Također možete smanjiti akne i druge bolesti povezane s kožom kada pijete dovoljno vode. Modeli i drugi stručnjaci u industriji zabave neprestano piju vodu kako bi održali svoju kožu u najboljem stanju.

19. Ukusnija hrana

Ukoliko koristite filtriranu vodu za pranje i kuhanje hrane, sačuvat ćete prirodni okus kako i nutritijente. Kontaminanti i druge bakterije u nefiltriranoj vodi mogu promijeniti okus hrane. Vodite računa da kuhate najsigurnijom vodom koju možete naći. Prokuhana voda ne uklanja sve štetne spojeve, pogotovo ako u vašoj vodi ima teških metala.20. Čišći zrak

Vjerovali ili ne, korištenje najbolje vode u kući ima utjecaj i na kvalitetu zraka. Osim toga, isparavanje klora može biti štetno. Možete dobiti respiratorne bolesti od klora u zraku. Kada se klor iz vode ukloni, (prilikom kuhanja vode) zrak postaje bolji i zdraviji za cijelo kućanstvo.

Ovo su samo neke od brojnih prednosti koje možete dobiti dok uživate u svježoj, filtriranoj  vodi svaki dan.

Što se tiče filtrirane vode, najbolja je ona koja je se dobija  procesom reverzne osmoze umjesto uobičajenih metoda filtriranja.

Voda koja je filtrirana definitivno je pravi izbor za cijelu obitelj. Naveli smo sve prednosti za vas tako da ne morate razmisliti dvaput. Uočit ćete ogromnu razliku između filtrirane i vode sa slavine i najbolja stvar jeste da ne morate potrošiti  malo bogatstvo za sistem za filtriranje vode.

Vaše zdravlje i zdravlje vaših najmilijih nema cijenu!