Pomaže li redovno ispijanje vode u borbi protiv proljetnih alergija?

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Brojna su istraživanja dokazala blagotvorne učinke vode za vaše tijelo i cjelokupno zdravlje, ali najnovija činjenica može iznenaditi čak i one koji najviše vole piti isključivo vodu. Približava nam se proljeće, a s njim dolazi i pelud i druge nadražujuće tvari koje izazivaju kihanja, a kako stoje stvari posebno korisno bi moglo biti ispijanje hladne čaše filtrirane vode kako bi se spriječila sezonska alergija.

S buđenjem prirode i cvjetanjem dolazi do oslobađanja tona peludi, spora i drugih nadražujućih supstanci. Ako niste znali, ambrozija se smatra najvećim uzročnikom alergija. Kada te nadražujuće supstance uđu u vaš organizam mogu izazvati prave neugodnosti koje će vas spriječiti da uživate u svim radostima koje donosi proljeće. Otekline, crvene i suzne  oči, svrbež i curenje nosa, zapušeni sinusi i kihanje najčešći su simptomi sezonskih alergija. Sve su to uzroci histaminske reakcije unutar vašeg tijela, koja uvelike može biti pogoršana dehidracijom.

Iako ste vjerojatno poprilično svjesni sveukupnih zdravstvenih prednosti koje proizlaze iz održavanja vašeg tijela hidriranim možda niste sigurni kako točno voda može pomoći u borbi protiv sezonskih alergija. Odgovor se svodi na činjenicu da voda doslovno čini čuda i čini vaš organizam čistim zbog stalnog „ispiranja“. Dakle, ukoliko redovito konzumirate vodu ona će uklanjati nadražujuće supstance unutar vašeg tijela i vjerojatnije je da će  spriječiti nastajanje neželjenih simptoma. Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je činjenica da je hidratacija izvrsna pri odstranjivanju sluzi koja nastaje prilikom alergija i koja je odgovorna za glavobolje i druge probleme prouzrokovane taloženjem sluzi.

Iako će bilo koja vrsta vode uvelike pomoći vašoj borbi protiv alergija, preporučuje se korištenje filtrirane vode, ili još bolje alkalne vode visoke pH vrijednosti.