Prije i poslije: Za savršen kvalitet vode potrebna je redovna izmjena filtera

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Filter za vodu uklanja nečistoće vode iz slavine poput klora, cinka, bakra, kadmija i žive, te otklanja neugodne mirise. Postoji nekoliko vrsta filtera za filtriranje vode kao što su filteri aktivnog ugljena, reverzna osmoza, ionizatori alkalnih voda, UV filteri i infracrveni filteri.

Kako biste dobili najbolju moguću kvalitetu vode, filtere je potrebno redovno mijenjati.

Adepto Company u svojoj ponudi ima proizvode kao i rezervne dijelove koji su proizvedeni isključivo u zemljama Europske unije te kao takvi zadovoljavaju sve propisane standarde. Budućim kupcima sistema za filtriranje vode i filtera preporučujemo da uvijek pogledaju gdje je proizvod napravljen, jer je u pitanju vaše zdravlje i zdravlje Vaših najdražih. MADE IN je veoma bitan faktor pri kupovini.

Adepto Company preporučuje redovan servis filtera svakih šest do osam mjeseci kako biste dobili najbolji mogući rezultat kada je čista voda u pitanju.Na slikama možete vidjeti filter kojeg su naši serviseri zamijenili nakon šest mjeseci korištenja u jednom mostarskom naselju. Sami se možete uvjeriti kako izgledaju filteri koji su filtrirali vodu pola godine. Napominjemo da je u pitanju četveročlana porodica koja vodu svakodnevno koristi i za piće i za kuhanje namirnica, kave, čaja…

Tokom redovne izmjene, praksa naših servisera jeste i obavezna dezinfekcija čitavog kućišta uređaja.

Sustav koji koristi naš klijent jeste sustav kućanskog uređaja reverzne osmoze s 5 stupnjeva prečišćavanja.  koji se trenutno nalazi na AKCIJI!

Big Blue i Senior plus su predfilteri koje naš klijent redovno mijenja u svojoj auto praonici.

Slijedi nekoliko smjernica i pojašnjenja o izmjeni filtera:

Kada promijeniti filtar za vodu u domaćinstvu?

Zamjena filtra za vodu ovisi o nekoliko faktora. Filteri za vodu obično imaju procijenjeni rok trajanja koji se mjere u litrima obrađene vode. Međutim, ovo je samo smjernica koja se temelji na prosječnoj potrošnji vode i nije uvijek najbolji pokazatelj jer se potrošnja vode razlikuje od domaćinstva do domaćinstva.  Pored toga, jedna od bitnih faktora jeste koliko je Vaša voda meka, odnosno tvrda i koliko se u njoj nalazi nečistoća i teških metala. Ovo su uglavnom činjenice koje treba uzeti u obzir pri izmjeni filtera:

– Ukupni kvalitet vaše vode u pogledu onečišćenja

– Ako imate tvrdu vodu koja uzrokuje stvaranje kamenca i blokiranje filtera

– Ako koristite više vode od prosječnog domaćinstva

-I, konačno, kada se aktivni ugljeni filtar začepi (ili iz nekog razloga više ne može zadržati čestice i onečišćenja) on postaje neučinkovit i beskoristan. Tada je vrijeme za njegovu izmjenu.

Znakovi koji pokazuju kada je vrijeme zamjene filtera

Ukoliko otkrijete miris u vodi, ili je ona neugodnog okusa, najvjerojatnije je potrebno zamijeniti vodeni filter. Također bi moglo doći do postupnog smanjenja tlaka vode, što signalizira potrebu za novim filterom. Također, provjerite i smjernice proizvođača o korištenju filtera za vodu kako biste bili sigurni niste prekoračili rok izmjene koji se preporučuje.

Zašto su izmjene filtera važne?

Zamjena filtra za vodu, prema potrebi, osigurava da vaš sustav za filtriranje vode djeluje učinkovito. Ako želite da vaš filtar za vodu besprijekorno nastavi uklanjanje onečišćenja, morat ćete ga redovito mijenjati.

Naš servis stoji Vam na raspolaganju 24/7!