Nova istraživanja potvrdila: Unos veće količine vode sprečava urinarne infekcije kod žena

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Jedan od najčešćih zdravstvenih problema koji se javljaju kod žena  dolazi u obliku infekcija urinarnog sistema. Većina nas će imati najmanje jedanput tokom života infekciju mokraćnih puteva, ali za mnoge u pitanju je zdravstveni problem koji se stalno javlja i koji izaziva niz neugodnosti. Do sada smo imali priliku čuti bezbroj pokušaj „isprobano i istinito“ načina na koji način se riješiti ili izbjegavati urinarne infekcije, no koliko njih je zaista djelotvorno?

Žene su godinama tvrdile da je tajna izbjegavanja infekcija mokraćnog sustava svakodnevno ispijanje većih količina vode, a nova istraživanja potvrđuju da bi te tvrdnje mogle biti istinite ovoga puta. Nedavna studija bila je usredotočena na učinke povećanog unosa vode kod žena koje pate od stalnih ponavljanja urinarnih infekcija.

Rezultati eksperimentalne skupine pokazali su skoro 50 posto manje uriniranih infekcija godišnje. U prosjeku su žene koje su povećale unos vode imale 1,7 infekcija godišnje u usporedbi s 3,2 infekcije kod žena koje nisu povećale unos vode. Ovo je prva studija koja pokazuje konkretne dokaze da hidratacija igra važnu ulogu u sprječavanju infekcija mokraćnog sustava.

Hidratacija je značajan faktor  u smanjenju urinarnih infekcija “Podatci snažno upućuju na to da je status hidratacije povezan s rizikom urinarnih infekcija”, izjavio je dr. Thomas Hooton, voditelj studije. “Ako žena ima ponovljene urinarne infekcija, treba razmotriti dnevni unos tekućine i pokušati je povećati unos na najmanje dva do tri litra dnevno.”Kada dobijete jednu urinarnu infekciju, šanse za dobivanje druge infekcije drastično se povećavaju. U roku od šest mjeseci od prve infekcije, 27 posto žena će doživjeti i dobiti i drugu infekciju mokraćnih puteva. Taj se broj povećava između 44% i 70% vjerovatnoće da će se druga urinarna infekcija pojaviti kako se vremenski period povećava unutar godine dana od prve pojave infekcije. Kvaliteta vode koju unosite je od velikog značaja za cjelokupno vaše zdravlje i zdravlje vaš porodice. Zbog toga je filtrirana voda najbolji izbor za vas.Ako patite od ponavljajućih urinarnih infekcija, svakako posjetite svog liječnika kako bi vam odobrio odgovarajuću tretman antibioticima. Urinarne infekcije su ozbiljna zdravstvena stanja koja, ako se ne liječe, mogu dovesti do daljnje infekcije kardiovaskularnog sustava, pa čak i smrti. Prije nego što povećate unos vode ili promijenite plan liječenja za ponavljajuće urinarne infekcije na bilo koji način, obratite se svom redovitom liječniku.