Zašto vam je potreban sistem za filtriranje vode?

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Čista voda je neophodna za život. Potrebna nam je za piće, kao i za kuhanje. Ne možemo čistiti bez vode. I najvažnije, bez čiste vode imali bismo velikih zdravstvenih problema. Mnogi od nas imaju sreće da imaju pristup relativno čistoj vodi. Ali samo zato što se naša voda smatra pogodnom za potrošnju u mjestu u kojem živimo ne znači da je dovoljno čista da zaštiti vaš dom ili vaše zdravlje. Zapravo, filtracija vode je neophodna kako bi kontrolirala prolaz kemikalija koje mogu dospjeti u vodu koju koristite u vašem domu. Želite li osigurati da vi i vaša obitelj imate pristup najčistijoj vodi koja je dostupna? U nastavku govorimo o filtriranju vode kako biste saznali što se sve nalazi u vodi sa slavine i na koji način možete ukloniti nečistoće pomoću sistema za filtriranje vode. Šta se nalazi u vodi sa slavine? Voda iz slavine je sigurna na mnogim mjestima, ali to ne znači njome ne unosite nečistoće u organizam. Ovisno o tome gdje živite, možda pijete bakterije, kemikalije i nečistoće koji plutaju u vodnom sistemu mjesta u kojem stanujete.1. Klor Klor se dodaje u vodu kako bi voda za piće bila sigurna jer njegova toksičnost ubija bakterije i mikrobe koji bi inače mogli narušiti vaše zdravlje. Klor u vodi je potreban da bismo spriječili širenje bolesti koje se mogu prenijeti putem vode za piće. Ali to ne znači da želite piti klor. Studija objavljena u epidemiološkom istraživanju ispitala je 141.000 poroda u Norveškoj. Istraživači su otkrili da su djeca koja su živjela na mjestima gdje je klor dodan u vodu iz slavine doživjela 14% veći rizik od pojave komplikacija pri porodu. Abnormalnosti mokraćnog sistema udvostručile su se. Dakle, dok je kloriranje općeprihvaćeni način čišćenja vode, i dalje ju je potrebno filtrirati prije nego što je popijete, posebno ako živite u području u kojem trihalometani (THM), razvijeni kombinacijom klora i organske tvari, imaju tendenciju fluktuacije.

2. Fluorid

Mnogi gradovi dodaju fluor u vodu kao mjeru javnog zdravstva. Ali ne trebaju svi dodatni fluor. Iako vam fluorid dodan u vašu vodu neće nauditi, možete ga ipak filtrirati.

3. Olovo

Olovo je još jedan zagađivač koji se može pojaviti u vodi iz slavine. Stare cijevi, mjere štednje i nepoštivanje javnog zdravstva mogu dovesti do razine olova iznad zakonskih granica. Olovom zagađena voda može biti pogubna za zdravlje zajednice. Zaštita sebe i svoje obitelji od onečišćene vode vaša je odgovornost. Filtriranje vode je najbolji način da zaštitite svoju vodu bez obzira gdje živite.

4. Nitrat

Nitrat nastaje prirodnom reakcijom kada se dušik kombinira s kisikom. Svim živim bićima treba nitrat, a nalazi se u vašoj vodi za piće. Štoviše, nitrat prirodno nastaje na površini, osobito u podzemnim vodama i izvorima vode. Međutim, kada nitrat dosegne visoku razinu, može biti opasan, osobito za trudnice i djecu. Visoke razine nitrata mogu biti uzrokovane gnojivima, industrijskim otpadom, septičkim sustavima, lošom izgradnjom bušotina i nepravilnim odlaganjem otpada. Ako živite u ruralnom području i dobivate vodu iz bunara, trebali biste testirati vodu barem jednom godišnje kako biste se uvjerili da se kvaliteta vode nije promijenila. Nastavite s testiranjem čak i kada ste kupili sistem za filtriranje vode. Nitrat se može ukloniti metodama destilacije i filtracije vode.

5. Virusi

Virusi koji prenose vodu mogu nositi zarazne bolesti. Hepatitis A, norovirus i rotavirus mogu se prenositi kroz vodu. U većini slučajeva ovi virusi ulaze u vodu kroz životinjski ili ljudski otpad. U većini slučajeva nećete ih pronaći u vodi za piće u gradu. Voda se tretira protiv virusa i rutinski se prati u gradskim područjima. Filtracija pruža dodatni sloj zaštite za one koji piju vodu iz slavine. Svakako se preporučuje za zaštitu ruralnih voda.To su pet najčešćih vrsta onečišćenja vode. Ali što još možete naći u svojoj vodi? Arse, Bakar E coli, enterovirus, Radon Salmonela Shigella…

Prednosti sistema za filtriranje vode Vaša voda može sadržavati bilo koji broj potencijalno štetnih kemikalija ili organizama. Ne govorimo to da vas uplašimo. Uostalom, većina vode iz slavine je tretirana i sigurna za piće. No, ima više koristi za sustav filtriranja vode nego čišćenje posljednjih nekoliko nečistoća iz vaše vode.

1. Štiti okoliš. Imati pristup sigurnoj vodi u svakom trenutku znači da ne morate brinuti o redovitoj kupnji vode. Što manje kupujemo vodu više ćemo smanjiti broj plastičnih boca koje završavaju na odlagalištima.

2. Filtriranje vode štedi novac. Ako ne morate kupovati vodu svaki tjedan, uštedjet ćete novac za nešto drugo. Sistemi za filtriranje također smanjuju račune za vodu jer se teški metali i kemikalije koje oštećuju vaše cijevi filtriraju.

3. Štiti vas od nepredviđenih problema Voda može biti kontaminirana iz bilo kojeg izvora. Puknuće kanalizacijskih vodova, odlaganje i otjecanje mogu dovesti do gubitka pristupa čistoj vodi. Sustav filtracije štiti vaš dom od gubitka pristupa čistoj vodi. Sistem obrnute ili reverzne osmoze (RO) Sistem reverzne osmoze obično se sastoji od spremnika koji se nalazi ispod vašeg sudopera. Reverzna osmoza koristi pumpu za preokretanje učinka osmoze. U osnovi, voda iz slavine prolazi kroz membranu dok se zagađivači zadržavaju. Oni mogu ukloniti do 99% zagađivača, što je sjajan rezultat. Sveukupno gledano, sistemi reverzne osmoze zahtijevaju malo održavanja, poboljšavaju kvalitetu vode i jednostavan su način za zaštitu vode za piće vaše obitelji.Sustavi za filtriranje vode čine život boljim Zaštita vaše vode slična je zaštiti vašeg zdravlja. Sistem za filtriranje vode je bitan dio zaštite vašeg zdravlja jer uklanja nečistoća ili štiti vas od nepredviđenih problema pristupa čistoj vodi ukoliko vaš izvor vode bude kontaminiran. Zbog toga sistem obrnute osmoze predstavlja najbolje rješenje za istinski čistu vodu.