Kakvu vodu pijete na Vašem radnom mjestu?

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Poznata je izreka da je voda eliksir života. Naše zdravlje puno ovisi o konzumiranju zdrave hrane i čiste vode. Dok se kod kuće možemo osloniti na filtriranu vodu, na poslu, odnosno u uredu zanemarujemo čistoću vode koju pijemo. Zato možemo kriviti užurbani raspored rada ili činjenicu da se previše oslanjamo na upravu. No, postoji velika vjerovatnoća da voda za piće u uredu može biti kontamirana!

Korištenje dispenzera?

Dispenzer koji se nalazi u Vašem uredu, najverovatnije se ne čisti se baš često. Čak i ako se redovito nadgleda i čisti, bakterije se nalaze se posvuda u hladnjaku dispenzera. Prema Nacionalnoj zakladi za znanost, ukoliko se pravilno i redovno ne održava, u 1 kvadratnom centimetru hladnjaka dispanzera može se pronaći 2,7 milijuna bakterija, što je dovoljno da se razbolimo!

Možemo li se pouzdati u vodu sa slavine?

U malim uredima najčešće se koristi voda iz slavine. Voda iz slavine zasićena je velikim količinama otopljenih krutih tvari (TDS – Total Dissolved solids). Što znači da voda sadrži čvrste čestice metala, minerala i soli koje mogu onečistiti vodu iz slavine. Neki od navedenih otopljenih, krutih tvari (TDS) mogu biti korisne za zdravlje, ali istovremeno mogu pokupiti određene opasne čestice čak i iz prirodnih i umjetnih izvora.

Korištenje flaširane vode?

Ako mislite da je flaširana voda čista kao i filtrirana, vrijeme je da provjerimo činjenice. Flaširana voda se također smatra “otvorenim sistemom”, što je čini podložnom nečistoćama iz zraku. Konzumiranje vode u bocama može nas izložiti zagađivačima i bolestima.

Rješenje:

Voda na vašem poslu može biti kontaminirana. Ali to ne znači da morate biti dehidrirani. Ako je moguće, nosite bocu filtrirane vode iz svog doma ili pokušajte piti mlaku vodu na poslu. Time ćete donekle smanjiti izloženost bakterijama. Još jedno od rješenja nudi Adepto Company koji je u svoju ponudu uvrstio novi premium proizvod – vrčeve za pročišćavanje vode sa slavine! Učinkoviti vrč za filtriranje vode sa slavine, poboljšava okus i miris pitke vode i uklanja štetne tvari koje se nalaze u vodi iz koju dobivamo iz vodovoda.Ovaj vrč je prikladan je za pročišćavanje vode kod kuće, u uredu, u vikendici, jer zauzima malo mjesta!