Zašto je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu potrebno imati omekšivač vode?

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Tvrda voda može uzrokovati mrlje od kamenca, njegove nakupine i mnoge druge neugodnosti u vašem domu. Zbog toga postoje omekšivači vode – osobito u dijelovima zemlje gdje je voda vrlo tvrda. Ali što kada ste na putu i odsjedate u hotelu? U ugostiteljskoj industriji, jednako je važno imati komercijalni omekšivač vode!

Da li hoteli trebaju omekšivač vode?

Hoteli zarađuju novac od klijenata. Gosti se rado vraćaju kada imaju dobro iskustvo. Pristup mekoj vodi pridonosi tom dobrom iskustvu, bez obzira zna li klijent za omekšivač vode ili ne. Evo nekoliko razloga zbog čega je to tako. Glavna korist komercijalnog omekšivača vode u hotelu jeste pranje rublja. Gosti trebaju mjesto za spavanje i žele da njihova posteljina bude udobna i čista. Meka voda doprinosi da navlake budu mekše i čišće, a uz to će izgledati svježije i trajat će duže. Upotrebom omekšivača vode, odnosno meke vode hotel može uštedjeti do 40% na deterdžentu jer meka voda zahtijeva manje sredstava za pranje s boljim učinkom. Meka voda također štiti vaše uređaje i smanjuje troškove održavanja jer se ne nakuplja kamenac.Još jedna prednost je troškovi čišćenja i učinkovitost. Gosti cijene čiste kupaonice, a meka voda je učinkovitija prilikom čišćenja. Bit će manje tragova kamenca i kupaonica će biti sjajnija bez ružnih mrlja koje prouzrokuju kalcij i željezo u vodi. Također ćete uštedjeti novac na kemijske troškove s istim (ili čak boljim) rezultatima.Značajno je napomenuti da će vaše slavine i tuševi kao i ostala vodooprema trajati duže kada se navedeni štetni minerali uklone. To znači da ćete uštedjeti novac na popravke i zamjenu istih, što je važno u ugostiteljskoj industriji. Omekšivači vode često se kupuju u kućanstvima samo kako bi se poboljšala kvaliteta i okus vode. Gostima hotela često se nude čaj i kava, a oni će svakako imati bolji okus kada su pripremljeni s mekom vodom. Gostima hotela također će biti drago znati da je meka voda razlog za prekrasnu kosu i kožu. I ne zaboravimo najvidljiviju razliku – stakleni proizvodi i posuđe. Niko ne želi vidjeti mutne staklene čaše u hotelu u kojem plaćaju smještaj. Srebrni materijal s bijelim nakupinama ne izgleda nimalo lijepo. Meka voda rješava te probleme!Zadovoljni gosti će se vraćati, a znamo da meka voda igra važnu ulogu u njihovom boravku. Meka voda je važna za goste jednako kao i sam hotel.

Obratite pažnju na kvalitetu omekšivača prilikom kupovine

Već ranije smo pisali da na našem tržištu postoje omekšivači vode sumnjive kvalitete koji u procesu proizvodnje ali i u ostalim segmentima u industriji, ugostiteljstvu, medicini i stomatologiji, mogu izazvati više štete nego koristi. Generalno, omekšivači vode su uređaji koji ne zahtijevaju posebno održavanje i mogu trajati dugi niz godina, pod uvjetom da birate kvalitetetan brend. Pored vrsnih omekšivača vode potrebno je koristiti i kvalitetnu, tabletiranu sol kako ne bi došlo do začepljenja konektora u samom uređaju te kako biste smanjili potrošnju soli prilikom regeneracije.Upravo iz navedenih razloga preporučujemo da posvetite izuzetnu pažnju prilikom odabira sistema za omekšavanje vode, odabira stručnjaka koji će najbolje procijeniti potrebe klijenta , a najvažnije od svega jeste imati  jasan uvid o samom proizvodu, o porijeklu robe, odnosno proizvođaču omekšivača. Na svjetskom tržištu postoji odlična ponuda omekšivača namijenjenih industriji i kućanstvima, a Adepto Company u svom asortimanu nudi samo najbolje europske i svjetske brendove. Ukoliko vam je potrebna meka voda za obavljanje vaše djelatnosti, ili želite kvalitetnu opremu za omekšavanje vode za kućanstvo, naši stručnjaci vam stoje na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice prilikom odabira sistema za omekšavanje vode.