Archives

Novo u ponudi: Ozon generatori za dezinfekciju malih i velikih prostora

 

Adepto Company u svojoj ponudi uvrstio je uređaje za sanitaciju površina veličine od 20m3do 2600m3. Određeni uređaji iz ponude se mogu koristiti i za pročišćavanje vode.

Svi uređaji proizvedeni su u EU.

O ozonu:

Ozon (O3) je alotropni oblik kisika. Njegove se molekule sastoje od tri atoma kisika. Ima oštar karakterističan  miris, koji možete osjetiti prilikom grmljavine, upravo zbog aktivnog kisika proizvedenog munjevitim pražnjenjem. O3 je bitna molekula za život na Zemlji zbog njegove sposobnosti apsorbiranja ultraljubičastog svjetla (sloj ozona prisutan u stratosferi štiti Zemlju od štetnog djelovanja UV zraka od sunca). Zbog dodatnog atoma, OZON je izuzetno reaktivna vrsta i vrlo selektivno reguliše makromolekularne komponente bakterijskih stanica, gljivica, protozoja i virusa.

Glavne karakteristike ozona su;

– ima veliku oksidacijsku moć, kao visoko nestabilna molekula;

– ne uzrokuje sekundarno onečišćenje;

– ima sposobnost razgradnje složenih organskih spojeva koji nisu biorazgradivi;

– snažno dezinfekcijsko sredstvo širokog spektra djelovanja;

– može se koristiti za čišćenje vode, zraka i okoliša;

– za razliku od drugih dezinfekcijskih sredstava (poput klora), on ne ostavlja nikakve ostatke;

– nakon 20 minuta, O3 se pretvara u kisik i ne zahtijeva tretmane uklanjanja

 (Jednom kada se reakcija završi, ozon se razgrađuje do molekularnog kisika i ne ostavlja štetne  ostatke);

– razgrađuje onečišćujuće tvari bez prenošenja onečišćenja u druge faze;

– jaka dezinfekcija i oksigenacija sprječavaju korozivne i fermentacijske pojave s posljedičnim ispuštanjem loših mirisa, čak i u slučaju dužih zadržavanja;

– velika fleksibilnost doziranja i jednostavnost sistema minimiziraju troškove upravljanja

 i operativnu kontrolu;

– dezinficira i dezodorira okoliš bez upotrebe hemikalija i bez ikakvih ostataka.

ZAŠTO JE VAŽNA SANITACIJA SANITARNIH I NESANITARNIH OKOLIŠA?

Prilikom obavljanja bilo ojeg posla ključno je da se vlasnici pobrinu za održavanje okoline čistom i bez patogenih mikroorganizama ili štetnih insekata i drugih štetočina. Iz tog razloga, osim uobičajenih i svakodnevnih aktivnosti čišćenja, veoma su bitne sanitacija i dezinfekcija. Ove dvije operacije, koje se često smatraju istom, zapravo su vrlo različite, u smislu svrhe i metoda intervencije.

Aktivnost sanacije, u stvari, karakterizira sve one operacije koje saniraju, tj. čine okolinu u kojoj  radite zdravom. Sanitizacija stoga znači poboljšanje uslova zraka, a regulisani nivo vlage, ventilacije i temperature osigurava potpunu odsutnost organizama ili mikroorganizama koji mogu biti štetni za zdravlje. Sistem za dezinfekciju putem ozona u potpunosti predtavlja ekološki metod čišćenja, jer ne ostavlja iza sebe nikakve hemijske ostatke.

U Italiji, Ministarstvo zdravlja,protokolom br. 24482 od 31.07.1996. prepoznao je sistem sanitacije ozonom kao prirodno sredstvo za sterilizaciju okoine kontaminirane bakterijama, virusima, sporama i zaraženim grinjama i insektima.

ELIMINACIJA MIRISA

Ozon uklanja mirise i isparljive organske spojeve, oksidira ugljični monoksid, sumporovodik, merkaptane, amonijak, amine, čestice ugljika…

Ozon uklanja neugodne mirise, ne maskira ih, doslovno ih eliminira razgrađivanjem neugodnih spojeva na reducirane tvari koje gube miris i toksičnost smanjujući uticaj ispuštanja u atmosferu i okolinu.

Čim ozon dođe u kontakt s organskom tvari, aktivira se oksidacijska reakcija. U osnovi se svi živi mikroorganizmi, poput grinja, bakterija, virusa, plijesni i gljivica dok molekule mirisa oksidiraju, pretvaraju u druge bezopasne molekule, eliminirajući tako bilo kakav oblik lošeg mirisa.

Ozon je plin teži od zraka i zato uspijeva prodrijeti unutar vlakana tkanina (madraci, sofe, fotelje, prostirke, tepisi, auto-enterijer). Na taj način postiže se eliminiranje svakog mikroorganizma i supstanci koje imaju neprijatan miris na najteže dostupnim mjestima koja je nemoguće temeljito očistiti klasičnim pranjem, koliko god to radili pažljivo i precizno.

ELIMINACIJA BAKTERIJA

Zahvaljujući svom visokom oksidacijskom potencijalu, ozon oksidira stanične komponente staničnog zida bakterija prodirući unutar stanice. Jednom kad dospije u unutrašnjost stanice oksidira sve bitne komponente (enzimi, proteini, DNA, RNA). Tokom ovog procesa membrana se oštećuje i stanica umire. U izvještajima se naglašavaju poteškoće s kojima se suočavaju tokom uklanjanja zajedničke vegetativne klice, poput stafilokoka Aureusa, koji su obično osjetljiviji od mnogih drugih mikroba. Ozon ih napada oksidacijom ili direktnim uništavanjem stanične stijenke, curenjem staničnih komponenata iz nje. Bakterije umiru od gubitka citoplazme koja ih održava u životu, a taj se fenomen naziva oksidacija ili protoplasmatska ozonoliza. Budući da djeluje trenutno, ozon ne dopušta razvoj otpornih patogenih sojeva, što je sve veći problem za, npr. industriju svježe hrane.

DEZAKTIVACIJA VIRUSA

U ovom trenutku efikasna vakcina za koronavirus još nije razvijena i za sada se čini da je jedino rješenje prevencija. Sistem koji se trenutno čini vrlo efikasnim u borbi protiv svih ostalih virusa jeste  ozon.

SA KOJIM MEHANIZAMOM OZON ELIMINIRA VIRUSE, ČAK I ONE KOJI SU SMRTONOSNI?

Oksidacija putem ozona uzrokuje inaktivaciju virusa. U ovom slučaju, djelovanje ozona od posebnog je značaja jer se sastoji u inaktivaciji specifičnih virusnih receptora koje virus koristi za stvaranje veze sa staničnom stijenkom radi invazije.

Mehanizam virusne reprodukcije je na taj način blokiran na nivou svoje prve faze: stanične invazije.

UPOTREBA

Svakog dana dišemo i u kontaktu smo s nizom faktora kojih često nismo svjesni. Danas su pojave alergije na hemijske agense sve raširenije i u hrani i u okruženju oko nas.

SANITACIJA

Aktivacija ozona – O3 čisti zrak od patogena poput bakterija, virusa, plijesni i spora. Pročišćavanje se provodi i na tekstilnim površinama poput prostirki, tepiha, sofa itd … i na objektima koji se nalaze u tretiranom području.

DEZINFEKCIJA

Mnogo je malih prostora kojima je potrebna česta i potpuna dezinfekcija upravo zbog neprekidnog izmjenjivanja ljudi koji ih koriste i zbog postojanja teško dostupnih prostora tradicionalnim sistemima čišćenja. Upotreba O3 omogućuje brzu i potpunu dekontaminaciju.

SANIFIKACIJA OKRUŽENJA

Uređaji:

Vrše sanitaciju okruženja

Uklanjaju neprijatne mirise

Eliminišu bakterije

Dezaktiviraju viruse

Individualni zaštitini uređaj za sanitaciju

Dezinfekciono sredstvo za primjenu na čvrstim površinama

Dezinfekciono sredstvo za primjenu na čvrstim površinama

Uklanja 99,9 % virusa, bakterija, plijesni, gljivica, protozoa, spora i drugih mikroba

·                  Dezinfekciono sredstvo na bazi hlordioksida

·                  Bez korozije na materijalima

·                  Trenutno djelovanje

·                  Sigurno za nanošenje na površine u kontaktu sa kožom

·                  Nije potrebno naknadno sapiranje vodom

·                  2,6 puta jače oksidativno sredstvo od hlora

Kako se upotrebljava?

Jedna tableta je dovoljna za pripremu 40 litara rastvora za dezinfekciju čvrstih površina.

Pakiranje

Pakovanja su u teglicama po 10 komada 

Minimalna narudžba je 1 pakovanje ili 10 tableta

Gdje se proizvodi?

Sredstvo Dutrion je Holandskog proizvođača Dutrion. Više na http://www.dutrion.com

Kako znam da je sigurno?

Sredstvo je odobreno od EPA, NSF i FDA. Dutrion se na našem tržištu nalazi već 4 godine, korisnici su veliki sistemi s obzirom na veličinu tableta i pakovanja. Pilićare, fabrike, hoteli, prehrambena industrija.

Pametni pročistač zraka: Čist i svjež zrak za zdravlje u vašem domu

Čovjek veći dio svog vremena provodi u zatvorenim prostorijama. Zrak u prostorijama često je prepun prašine, polena, dlaka životinja, mirisa, štetnih gasova i raznih bakterija i virusa. Pročišćivač zraka čisti zrak u prostorijama uz pomoć petoslojnog sistema filtera i dodatno integrisanog ionizatora i UV lampe.

Pametni 8 stupanjski pročistač zraka. Faze pročišćavanja: 1. Primarni filter (zaustavlja dlaku, i čestice velikog volumena), 2. Hladni katalizator (katalizira razne kemijske spojeve u reakciji s kisikom – razgrađuje ih do vode i CO2), 3. Celularni aktivni ugljen (apsorpcija i skupljanje prašine), 4. Antibakterijski filter (5 mikronski filter s antmikrobnim svojstvima – ubija bakterije iz zraka), 5. Visokoefikasni HEPA filter (0,01 mikron – zaustavlja 99% čestica većih od 0,01 mikron, bakterije, viruse, spore, alergene, prašinu), 6. Otpuštanje aniona (ioniziranje zraka – negativno nabijeni kisik privlači bakterije, viruse, prašinu i dim), 7. UV sterilizacija (245 nm ultraljubičasto svijetlo ubija bakterije i viruse te uklanja miris plijesni i dima), 8. Ovlaživač zraka (opcionalno), 9. Uređaj ima ugrađen senzor prepoznavanja mirisa u zraku.

Dimenzije: D (37cm), Š (20,5cm), V (68cm)

Nobel Office Imajte čistu vodu gdje god želite (Uređaj ne zahtijeva priključak za vodu)

Opis

Imajte čistu vodu gdje god želite zahvaljujući modernom Nobel Office dispenzeru!
Predstavljamo ultra moderan sustav za filtriranje vode u obliku malog dispenzera vode. Ovo praktično rješenje omogućit će vam savršenu čistu vodu gdje god želite – čak i u sobama bez vode i sanitarnih čvorova. Naš dispenzer bit će sjajan ne samo u kuhinji ili sobama, već i u uredima i na mnogim drugim reprezentativnim mjestima.
Izuzetno jednostavna instalacija – stavite uređaj bilo gdje, uključite napajanje – i spreman je!
Uređaj ne zahtijeva priključak za vodu ili kanalizaciju.
Savršeno čistu vodu osigurava ugrađeni sustav reverzne osmoze s proizvodnim kapacitetom do 200 litara dnevno. Brza proizvodnja vode zahvaljujući pumpi za povišenje tlaka. Četiri temperature vode na izbor.

Uređaj ne zahtijeva priključak za vodu – jednostavno ulijte vodu iz slavine u spremnik, a ugrađeni sustav za filtriranje vode čini ostalo. Filteri koji se u unutrašnjosti uređaja čiste iz vode mehaničke nečistoće, klor i druge kemijske spojeve, teške metale, kao i viruse i bakterije. Osmotska membrana osigurava savršeno čistu vodu, a dodatno je postavljen antibakterijski uložak unutar sustava – tako da nema brige o sigurnosti kakvoće vode.
Ugrađena pumpa povećava tlak i mnogo puta prolazi kroz osmotsku membranu – zahvaljujući tome razdjelnik je mnogo ekonomičniji od bilo kojeg drugog sustava za filtriranje vode koji radi na principu reverzne osmoze. Uređaj sam kontrolira kvalitetu vode i pruža informacije o potrebi zamjene. Uz to, upravljačka ploča prikazuje podatke o kvaliteti vode u spremniku i kvaliteti pročišćene vode (TDS mjerenje ulazne i pročišćene vode). Na upravljačkoj ploči ćete također naći podatke o potrošnji filtarskih uložaka, a jednim prstom ćete odabrati temperaturu i količinu izvučene vode.

Četiri temperature vode za izbor:
1. Voda na sobnoj temperaturi – za izravnu potrošnju
2. Voda na 50 ° C
3. Voda na 85 ° C – kuhanje bijelog i zelenog čaja
4. Voda na 95 ° C – kuhanje crnog čaja, kave

Odaberite količinu vode koju treba popiti:
1. Kontinuirana potrošnja
2. 240 ml
3. 350 ml
4. 500 ml
Svaka od gore navedenih opcija može se u bilo kojem trenutku promijeniti ili zaustaviti.

Faze filtriranja vode:

Uređaj je opremljen s četiri stupnja obrade vode:
1. Filter od nehrđajućeg čelika za uklanjanje mehaničkih nečistoća (ne treba ga zamijeniti)
2. Filter sedimenta-ugljik 1 mikron – precizno uklanjanje mehaničke i kemijske nečistoće
3. 50 GPD osmotske membrane – izvrsna filtracija vode (0,0001 mikrona)
4. Antibakterijski ugljični filter – poboljšava okus vode

Tehnički podaci:

 • Dimenzije: visina 388 mm, širina 183 mm, dubina 440 mm
 • Neto težina: 7 kg
 • ekran osjetljiv na dodir
 • četiri zadane temperature: 25 ° C, 50 ° C, 85 ° C, 95 ° C
 • 5 litarski spremniku za vodu
 • spremnik za čistu vodu: 1,5 litara
 • napajanje: 220-230V 50 Hz
 • Potrošnja energije: 2300W
 • Prosječna potrošnja energije: 0,1 kW / 24h
 • Kapacitet tople vode: 27 l / h (~ 90 ° C)

Nobel Business Star Black za dom, ured, školu ili radno mjesto

Opis

Za dom, ured, školu ili radno mjesto – sada se možete riješiti boca s vodom!

Elegantan i moderan aparat za vodu Nobel Star Business – s ugrađenim sustavom za filtriranje vode iz vodovoda ili bunara sustavom reverzne osmoze.

Zahvaljujući ovom rješenju možete biti sigurni da pijete savršeno čistu, zdravu i ukusnu vodu koja se servira iz aparata u dvije temperature: vruću vodu (max. 94 ° C) i hladnu vodu (min. 6 ° C).

Aparat je opremljen pumpom koja povećava tlak zahvaljujući kojoj nikada ne postoji nedostatak vode za piće. Performanse po danu su max. 350 litara čiste vode.

Tehnički podaci:

Dimenzije: 56 cm, širina 28 cm, dubina 40,5 cm

Kapacitet spremnika za hladnu vodu: 6 litara
Kapacitet spremnika tople vode: 2 litre
Napajanje: 230V / 50 Hz
Potrošnja energije za hlađenje: 140W
Potrošnja energije za grijanje: 500 W.
Razina buke: ispod 70 dB
Temperatura ulazne vode: 5-35 ° C
Tlak ulazne vode: 1,5 – 3,5 atm

Sredstvo za hlađenje: R134a (31 g)
Spremnici za vodu izrađeni od nehrđajućeg čelika

Za aparat je potreban priključak na hladnu vodu i kanalizaciju.
Sav instalacijski pribor uključen je uz uređaj
Elektronička upravljačka ploča:

Svaka se funkcija može zasebno uključiti / isključiti: grijanje ili hlađenje vode.
Informacije o trenutnom vremenu i temperaturama vode u spremnicima. Automatsko održavanje postavljene temperature vode – mogućnost odabira temperature vode u rasponu:
hladna voda: 6 – 15 ° C
topla voda: 35 – 94 ° C

Tri načina rada za odabir:

 • opći način rada: uređaj radi stalno
 • kućni način rada: uređaj radi u satima 6: 00–8: 00, 11: 00–14: 00 i 17: 00–22: 00
 • uredski način rada: uređaj radi između 7: 30–20: 00

Temperatura vode može se prikazati na dvije mogućnosti: Celzijus ili Fahrenheit

Upravljačka ploča pamti postavke – one se ne resetiraju kada je uređaj isključen.

Zaštita:

uređaj ima ugrađenu zaštitu od pregrijavanja – emitira zvučni signal i isključuje funkciju grijanja u slučaju prekomjernog porasta temperature vode (98 ° C). Ostale funkcije rade normalno. Uz to se koristi i zaštita od kvara senzora ili kratkog spoja.

Faze filtriranja vode:

 1. Uložak za prvo pročišćavanje (sedimentni uložak) – 5 mikrona
 2. Uložak s aktivnim ugljenom.
 3. Uložak za temeljito čišćenje (sedimentni uložak) – 1 mikron
 4. 100 GPD osmotska membrana
 5. In-line uložak s aktivnim ugljenom od kokosovih ljuski

 

 

Premium Omekšivač eVOLUTION sa WiFi kontrolom

Opis

Prednosti korištenja omekšivača eVOLUTION:

 • UŠTEDA – omekšivači eVOLUTION su najštedljiviji uređaji na tržištu – troše u prosjeku 75% manje potrošnih materijala od konkurentskih omekšivača,
 • SIGURNOST – u slučaju kvara uređaj će Vam poslati sms ili e-mail obavijest što Vas može zaštititi od npr. poplave kuće,
 • KOMFOR – ugrađeni infracrveni senzor automatski mjeri nivo soli u spremniku. Uređaj Vas unaprijed obavještava pomoću sms ili e-mail poruke o niskom nivou soli u spremniku i potrebi nadopunjavanja. Veliko olakšanje kod nadopunjavanja soli je ugrađena rasvjeta u spremniku. Poklopac sa sustavom kočenja šarki u modelima Boost i 500 Power dodatno povećavaju komfor korištenja,
 • UČINKOVITOST – dodatak ispiranog kvarcnog šljunka povećava učinkovitost uređaja povećavanjem površine prvog dodira vode s izvorom a korištenje inovativne glave za upravljanje osigurava optimalan pritisak vode,
 • TRAJNOST – izdržljivi materijali visoke kvalitete i patentirane tehnologije obilježja su marke EcoWater. U eVOLUTION pobrinuli smo se za svaki detalj, npr. Gornji poklopac uređaja, najizloženiji na mehanika oštećenja izrađena je od ABS korištenog za proizvodnju automobilskih odbojnika.

Prednosti korištenja meke vode:

Manji troškovi i ušteda vremena:

 • do 20% manje gubitka energije (štitite uređaje za grijanje i instalacije od kamenca koji ograničava produktivnost uređaja),
 • do 60% manje deterdženata za pranje, spremanje i čišćenje,
 • rjeđi popravci i promjena kućanskih aparata (štitite grijače od kamenca),
 • manje nečistoće i naslage od sapuna,
 • sjajno, temeljito oprano posuđe i pribor za jelo bez pruga.

Udobnost i zaštita zdravlja:

 • zaštita kože od iritacija,
 • sjajna i meka kosa,
 • očuvanje intenzivnih boja i mekoće odjeće u pranju.

Uživajte u mekoj vodi u cijeloj kući:

 • postavite omekšivač na glavni priključak hladne vode, kako biste imali pristup mekoj vodi u svakoj prostoriji u kući,
 • intuitivno rukovanje i minimalna interferencija korisnika,
 • daljinsko upravljanje s bilo kojeg mjesta, također izvan kuće.

Tehničke specifikacije

Dimenzije (uređaj): 114 cm x 35,5 cm x 51 cm
Visina do ulaza/izlaza ventila: 97 cm
Razmak između ulaza/izlaza ventila: 9,5 cm
Visina do poklopca uređaja: 87 cm

Tehničke specifikacije i značajke upravljačke ploče

Ventil: 1″ SDV
Algoritam: Nove formule 1
Električna opskrba: Transformator 240 volti (AC) do 28 volti, 50 Hz (AC)
Sustav PWA: Pričvršćen na kutiju
Poklopac za sol: Šarka koja usporava zatvaranje
Automatsko otkrivanje razine soli: ✓
Svjetlo na spremniku: ✓
Wi-Fi povezanost: ✓
Podešavanje trajanja protustrujnog ispiranja i brzog ispiranja: ✓
Podešavanje najduljeg razmaka između regeneracija u odsutnosti unosa vode: ✓
Sposobnost promjene prikazivanja vremena na 12-satni ili 24-satni: ✓
Postavljanje automatskog podešavanja na regeneraciju ako je sposobnost smole da izmjenjuje ione potrošena na 97%: ✓
Štedni način regeneracije: ✓
Funkcija ispiranja mase u slučaju povećane zasićenosti: ✓
Informacije o preostalom kapacitetu razmjene iona: ✓
Prikaz vremena do kraja regeneracije: ✓
Brojač protoka obrađene vode: ✓
Informacije o dnevnoj potrošnji vode: 
Informacije o prosječnoj dnevnoj potrošnji vode: ✓
Podešavanje jedinice količine (litre ili galoni): ✓
Dodatni izlaz upravljačke ploče: 
Pokazatelj razine soli: 
Alarm u slučaju male količine soli: ✓
Podešavanje jezika izbornika: 
Podešavanje jedinica težine (funte ili kilogrami): 
Podešavanje jedinica tvrdoće (zrnca ili dijela u milijunu): 
Informacije o količini obrađene vode spremne za upotrebu: ✓
Podsjetnik na inspekciju: 
Zaslon s pozadinskim svjetlom: ✓

http://ecowater.hr/pocetna

Omekšivač za vodu u industriji – AQUASOFT WS1 TWIN

Duplex modeli omekšivača su potrebni na mjestima gdje je u procesu omekšana voda potrebna 24 sata dnevno, bez prekida. To su u stvari dva uređaja paralelno povezana, od kojih je jedan u radu dok se drugi za to vrijeme regenerira. Kada se radni uređaj zasiti automatika prebacuje u radnu fazu drugi već regeneriran uređaj.

Ovakvim rasporedom postiže se da je jedan uređaj uvijek spreman za rad.

Kod duplex modela uređaji su međusobno povezani tako da su za montažu potrebni samo ulazni i izlazni priključci. 

Duplex modeli se svrstavaju u klasu najpouzdanijih uređaja za omekšavanje vode. Podešavaju se u skladu sa zahtjevom koji zavisi od tvrdoće vode na lokaciji, zahtijevanog protoka, odabira adekvatnog ciklusnog kapaciteta, same namijene omekšane vode, pozicije za ugradnju itd..

Duplex modeli se mogu koristiti za najrazličitije namijene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili industrijska kemijska priprema vode. 

Postavljaju se na glavnu dovodnu cijev, i imaju potpuno automatski način rada. 

Osnovne karakteristike omekšivača Aquasoft:

 • Sve komponente omekšivača su evropskog i američkog porijekla, CE i NSF certificirane,
 • Ionska masa Lewatit, prehrambene kvalitete,
 • Najviša svjetska klasa u ekonomičnosti sa stanovišta utroška soli, energije i vode,
 • Izlazna tvrdoća vode < 0.1 ˚dH
 • Automatski rad, elektronski, programabilan
 • Volumno upravljanje
 • Radna temperatura 4 – 43˚C
 • Protoci od 1 – 20 m3/h

Industrijska Reverzna osmoza RO 300 RO 600 RO 900

Uređaji za desalinaciju omekšane pitke vode prema važećimevropskim i svjetskim regulativama za pitke vode (bez prisustva slobodnog hlora) sa radom na principu reverzne osmoze.
Dizajn uređaja:

Nosivi okvir od nehrđajućeg čelika, samostojeći.

Specijalni ulazni filter sa 5 μm filter kertridžom, višestepenacentrifugalna pumpa visokog pritiska i niskog nivoa buke, niskoenergetski reverzno osmozni moduli sa energetski efikasnim PA/PS kompozitnim membranama u GRP kolonama sa unutarnjom oblogom, NSF certificirani.

Ventili za uzorkovanje napojne vode i permeata od nehrđajućeg čelika, solenoidni/membranski ventili na ulazu i za ispiranje membrana, igličasti regulacioni ventili za podešavanje protoka permeata, koncentrata i recirkulacije koncentrata.

Manometri za mjerenje ulaznog i izlaznog pritiska pred-filtera, pritiska pumpe, radnog pritiska i pritiska koncentrata, presostat za kontrolu pritiska napojne vode i pritiska visokotlačne pumpe.Mjerači protoka permeata, koncentrata i recirkulacije koncentrata, tip: rotametar.

Kontroler za prikaz radnog i kontrolnog statusa, sa LCD displejom 128×64 dot matrix sa pozadinskim osvjetljenjem.

Kontrolne funkcije: visok i nizak nivo spremnika napojne vode, alarm niskog pritiska napojne vode, alarm visokog pritiska visokotlačne pumpe, visok i nizak nivo spremnika permeata, mjerenje elektroprovodljivosti napojne vode 0-4000 μS/cm, mjerenje elektroprovodljivodti permeata 0-20μS/cm, 0-200 μS/cm (automatski odabir) sa automatskomtemperaturnom kompenzacijom za referentnu temperaturu 25 oC, prikaz stepena desalinacije u % i temperature vode.

RS485 odvojeni interfejs, standardni Modbus komunikacioni RTU protokol, baud rate 2400, 4800, 9600 namjestiv preko tipkovnice.

Upravljanje: ulazni solenoidni ventil, niskotlačna pumpa, visokotlačna pumpa, solenoidni ventil za ispiranje membrana.

Mjerne elektrode elektroprovodljivosti sirove vode i permeata od nehrđajućeg čelika AISI 316 i titana.

Konfiguracija i dimenzije mogu varirati u ovisnosti od specifičnih zahtjeva korisnika.
Uređaji su dizajnirani za maksimalan sadržaj TDS od 1.000 mg/l, temperaturu vode od 15 °C, maksimalni SDI indeks 3 i slobodan izlaz permeata. Pod ovim uvjetima uređaji će imati deklarisani protok permeata u periodu od min. 3 godine. Iskoristivost permeata ovisi o kvalitetu sirove vode i vrsti predtretmana.

Premium RO uređaj Cristalle Redox Alkalna ionizirana voda

Opis

Uređaj proizvodi dvije vrste vode: savršeno čistu osmotsku vodu te ioniziranu vodu.
Osjetite trenutnu razliku u kvaliteti vode i odaberite najbolje!

Cristalle Redox je vaš najbolji izbor ako tražite savršen sustav filtriranja vode.
Sada možete uživati ​​u najboljoj metodi filtriranja s punim jamstvom kvalitete vode. Uređaj proizvodi dvije vrste vode s izvanrednim dobrobitima za zdravlje.

Savršeno čista osmotska voda:

Osmoza je prirodni proces koji se dešava u svakom živom organizmu. Svaka stanica okružena je posebnom membranom, kroz koju prolazi samo najbolje i najnužnije. Pijenjem osmotske vode podržavate rad vašeg tijela i pružate mu ono najbolje!
Ultra čistu osmotsku vodu proizvodi posebna polupropusna membrana koja iz vode odvaja sve nečistoće. Nečistoće se usmjeravaju u kanalizacijski sustav, dok je čista voda namijenjena potrošnji. Ova metoda filtracije je jedna od najpopularnijih i najučinkovitijih na svijetu. Procjenjuje se da preko 300 milijuna ljudi u svijetu koristi vodu filtriranu ovom metodom.

Alkalna ionizirana voda Redox:

To je voda s najkvalitetnijim, ionizirajućim i mineralizirajućim svojstvima. Sadrži negativan redoks potencijal koji ju čini snažnim antioksidantom.
Pijenje alkalne vode je najvažnija stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje i njegovu dobrobit. Takva je voda snažan antioksidans, koji tijelu pruža ogromne količine kisika, a time i mnogo energije. Alkalna voda s optimalnom razinom pH i niskom (negativnom) ORP razinom će izliječiti većinu bolesti koje su posljedica loše prehrane i drugih zdravstvenih problema u tijelu – uključujući one bolesti koje medicina klasificira kao ‘cjeloživotno’. Alkalna voda neutralizira kiseline u cijelom tijelu. Budući da su naša tijela vrlo zakiseljena i svakodnevno isporučujemo kisele proizvode, koji se nalaze u prerađenoj hrani (pa čak iu povrću i voću proizvedenom na bazi gnojiva) – trebamo neku vrstu ekvivalenta – nešto, koji će vratiti kiselinsko-alkalnu ravnotežu našeg tijela. Kiseline su osnova svih oboljenja pa nema terapije koja bi bila razumnija nego neutralizacija tih kiselina. Zdravlje ipak nije ništa drugo do stanje ravnoteže (homeostaze). Emocionalna ravnoteža odgovorna je za naše mentalno zdravlje, a kiselo-alkalna ravnoteža odgovorna je za ispravno funkcioniranje cijelog organizma i, što je zanimljivo, također ima značajan utjecaj na mozak i naše emocije. Briga o zdravlju nikada nije bila tako jednostavna – pomislite: danas ste voda koju ste jučer popili. Vaš mozak, srce i svi organi – svi vi – u prosjeku 75% vode koju pijete svaki dan!
Za dobivanje te jedinstvene vode koristimo patentiranu tehnologiju korejske tvrtke Biocera.
Kompaktan dizajn:

Zahvaljujući kompaktnom kućištu, uređaj nije samo jednostavan za ugradnju, već i za svakodnevnu uporabu. Sve komponente su skrivene u estetskom interijeru, a filter ulošci vrlo su lako dostupni nakon skidanja bočne ploče. Ovo rješenje čini uređaj uvijek čistim, a u ormariću ispod sudopera nema niti jednog kabela i žica.

Održavanje:

Jednostavna zamjena spremnika samo dva puta godišnje. Ovaj model koristi patrone tipa Q, što znači da imaju ugrađene brze priključke za jednostavnu zamjenu. Nema potrebe za upotrebom brtvila, teflonskih traka itd.

Slavina: 

U setu se nalazi najbolja dvostruka slavina na tržištu izrađena od nehrđajućeg čelika. Profesionalni proizvod koji će izvrsno izgledati u vašoj kuhinji! Slavina za filtriranu vodu jedan je od najosjetljivijih proizvoda – koristi se svakodnevno mnogo puta. U setu je slavina od nehrđajućeg čelika s keramičkim ventilima – to jamči ne samo visoku estetiku  i kvalitetu proizvoda, već i čistoću vode koja se izljeva. 

Dimenzija slavine: Visina: 27 cm.  U opcijama možete odabrati i kromirani izljev, model GW-W2-01-CH: Dimenzija izljeva: visina: 30 cm.

Ukupna sigurnost: 

Uređaj ima senzor protiv poplave koji se aktivira kada se voda pojavi izvan filtarskog sustava. Senzor odmah prekida dovod vode u sustav filtriranja, tako da kuhinjski ormarić ne može poplaviti.

Važno: Sustavi za pročišćavanje vode tvrtke Nobel Water Systems jedini su na tržištu opremljeni ventilom za sprječavanje onečišćenja koji sprječava povratni tok kontaminirane vode iz kanalizacijskog sustava. Tako možete biti sigurni da će vaš sustav za filtriranje vode biti potpuno siguran čak i kada dođe do začepljenja ili otkaza vodovoda – prljava voda zajedno s bakterijama ne može se vratiti u sustav filtriranja.

Podsjetnik o zamjeni filter uložaka:

U setu ćete dobiti malu pametnu naljepnicu koja se može postaviti bilo gdje – nakon aktiviranja tekućine koja se u njoj nalazi, odbrojava vrijeme za pravovremenu zamjenu uložaka nakon 6 mjeseci rada.

Sustav filtera

Uređaj zasnovan na modernim linijskim ulošcima. Pet faza filtracije vode: 

1. Predfilter – 5 mikrona GW-PS5-L25-Q 

2. GW-GAC-L25-Q uložak s aktivnim ugljenom visokih performansi 

3. Uložak za rafiniranje – 1 mikron GW-PS1-L25-Q 

4. Osmotska membrana GW 100 gpd 

5. Biocera – antioksidativni alkalni uložak

Prednosti uređaja Cristalle

 • Apsolutno najviša kvaliteta dobivene vode
 • Kompaktno kućište pogodno je za ugradnju i uporabu
 • Niski operativni troškovi
 • Rad bez zvuka 
 • Estetska slavina s keramičkim ventilima za čistu vodu
 • Jedinstveni dizajn
 • Ventilirano kućište (bez utjecaja rose na žice)
 • Visoka učinkovitost – do 380 litara dnevno
 • Sigurne veze uz uporabu brzih spojnica nove generacije

Tehničke specifikacije

 • Dimenzije uređaja: Visina: 39 cm širina: 23 cm dužina: 46 cm 
 • Minimalna temperatura ulazne vode: 5 ° C
 • Maksimalna temperatura vode: 40 ° C 
 • Minimalni tlak: 2,8 bara 
 • Maksimalni tlak: 6,0 bara
 • Kapacitet: do 380 litara dnevno (ovisno o kvaliteti vode) 
 • Membrana: 100 GPD. 
 • Spremnik vode: ugrađen unutar sustava, ukupnog kapaciteta 2,4 litre 
 • Priključak za vodu: 1/2 “ili 3/8”
 • Uređaj ne zahtijeva električno napajanje
 • Uređaj zahtijeva priključak na kanalizacijski sustav – u kompletu je uključena brza stezaljka za montažu. 
 • Ugradnja uređaja ne zahtijeva preinake vodovodnog ili kanalizacijskog sustava u kuhinji.

Farmacqua plus: Premium uređaj na svjetskom tržištu

Farmacqua Plus je premium uređaj jedan od najboljih na svjetskom tržištu kada je tretiranje vode u pitanju. U sebi sadrži kombinaciju reverzne osmoze i ozon generatora koji služi za dobivanje visokokvalitetne alkalne vode do 9,8 pH vrijednosti. 

OPIS RADA UREĐAJA 

Korištenje tehnologije reverzne osmoze može se ukloniti 99,99% nečistoća koje se nalaze u vodi i pružiti savršeno čistu vodu. Samo ova kombinacija tehnologija može osigurati apsolutnu čistoću i najvišu kvalitetu čiste vode. Postoje različite vrste tretmana koji mogu biti višestruko povezani kako bi se osigurala veća učinkovitost i rezultati, ali jedini bitan faktor ostaju fizikalno-kemijske i mikrobiološke karakteristike koje čine razliku u kvaliteti vode kako bi se ona mogla smatrati pročišćenom vodom. Tretmanom obrnute osmoze moguće je ukloniti 99,9% organskih tvari (uključujući mikroorganizame) i više od 90% anorganskih tvari, a ukoliko se doda ozon kao dezinficijent voda ima biocidni učinak.OSMOZA 

Osmoza je prirodni proces koji kontrolira razmjenu tekućina. Kada se dvije otopine s različitom koncentracijom soli odvoje polupropusnom membranom koja dopušta samo prolaz otapala i otopljenih  tvari ali ne i  neotopljenih tvari,  razrjeđenija otopina prolazi kroz membranu i razrjeđuje onu koja je više koncentrirana. Obrnuti prirodni proces osmoze može se primijeniti s više pritiska na osmotski tlak iz vodovodne mreže, i na taj način omogućiti prolaz kroz polupropusne membrane čistoj vodi (H2O), bez otopljenih tvari, čime se, kako rezultat, dobiva čista voda bez gotovo ikakvog rastvora.

TRETIRANJE OZONOM 

Ozon je antimikrobno sredstvo, ima visoku reaktivnost, prodornost i utječe na spontano raspadanje netoksičnih produkata koji se koristi kao dezinfekcijsko sredstvo mikrobioloških tvari pri relativno niskim koncentracijama i kratkom vremenskom kontaktu koje je dovoljno za inaktivaciju bakterija, plijesni, gljivica, parazita i virusa. Antimikrobni učinak ozona bori se protiv gram pozitivnih i gram negativnih bakterija. Ozon oksidira stanične zidove i citoplazmatske membrane bakterija na najučinkovitiji način, bolje i od klora i njegovih derivata. Na ovaj način dobiva se visoko alkalna voda čija je pH vrijednost do 9,8.