Archives

Uvijek korak ispred drugih: Servisna služba za savršen konačni rezultat

Kako biste dobili najbolje rezultate kada je u pitanju čista voda, potrebno je vršiti redovitu izmjenu filtera. Naš servis, za razliku od drugih, ima poseban pristup kada su u pitanju naši klijenti i servisiranje uređaja. Nije nam cilj samo promijeniti filtere već stručnim pristupom osigurati najbolji mogući rezultat.

Naime, prilikom izmjene filtera obavezno je uraditi potpunu dezinfekciju uređaja od zaostalih nečistoća na samom uređaju, te provjeriti stanje cjelokupnog uređaja kako ne bi došlo do smanjene kvalitete u čistoći vode.

Spremni smo uvijek dati savjet, odgovoriti na sva Vaša pitanja vezano za rad uređaja te biti na raspolaganju našim klijentima 24 sata dnevno, jer ste nam poklonili Vaše povjerenje i proglasili nas najboljim servisom u BiH kada je u pitanju filtriranje vode!

Ugradnja uređaja

Adepto Company nudi usluge ugradnje svih sistema iz našeg asortimana. Sve intervencije obavljaju iskusni profesionalci s višegodišnjim iskustvom. Servisna služba Adepto Company pokriva cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine.

Desetogodišnje iskustvo u montaži uređaja garant je kvalitete.

Servisna služba

Adepto Company raspolaže vlastitom servisnom službom koja vrši usluge servisiranja i održavanja sistema iz svog asortimana. Pored toga, vršimo usluge servisiranja većine sistema, kako u industriji i medicini, tako i u domaćinstvima.

Ukoliko posjedujete neki od sistema, kupili ste ga na nekom od web-shopova, a niste zadovoljni dosadašnjim servisom, želite drugačiji pristup i rješenje redovitog servisiranja, Adepto Company Vam stoji na raspolaganju. Serviseri Adepto Company proteklih deset godina su odradili na desetine hiljada servisa kako industrijskih tako i kućnih sistema na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Servisna služba Adepto Company na raspolaganju Vam je 24 sata dnevno.

Adepto Company distributer brendova Nobel i Ecowater Systems za BiH

S ponosom obavještavamo naše sadašnje klijente kao i buduće kupce da je Adepto Company službeno postao distributer za sisteme za filtriranje vode renomiranog britansko-američkog brenda Nobel Water Systems, kao i distributer za sisteme za tretiranje vode najpoznatijeg svjetskog proizvođača Ecowater Systems iz SAD-a.  Nobelcorporation.com

Adepto Company od početka svog djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine nastoji svojim klijentima ponuditi samo najbolje kada su u pitanju uređaji za filtriranje vode. S obzirom na činjenicu da djelujemo u segmentu koji može znatno utjecati na zdravlje ljudi i okoliš ne prihvaćamo kompromis kada je kvaliteta naših proizvoda u pitanju.

Upravo zato naši klijenti biraju nas i naše proizvode jer je svaki od sistema za filtriranje vode, kao i ulošci te svi ostali rezervni dijelovi proizvedeni u zemljama Europske unije i/ili Sjedinjenih Američkih Država, gdje se moraju poštivati zakonom propisani standardi kako bi proizvod zadovoljio sve potrebe potrošača.

Potpisivanjem ovog ugovora Adepto Company je obogatio svoju ponudu s još dvije palete vrhunskih proizvoda koje potpisuju britansko-američki Nobel Corporation i Ecowater Systems.   

Važni razlozi za odabir filtera za vodu iz naše ponude

Kako sustavi za pročišćavanje vode za piće postaju svakim danom sve rašireniji standard u domaćinstvima diljem svijeta, na tržištu se pojavljuju i jeftini alternativni proizvodi koji mogu skrivati više opasnosti nego što se na prvi pogled čini.

Naime, jeftini sustavi za pročišćivanje vode za piće, te ulošci koji nemaju ovlaštene potvrde kvalitete niti pripadajuće certifikate u mnogo slučajeva mogu otpuštati u vodu štetne kemikalije koje su usko povezane s pojavom zloćudnih oboljenja, defektima pri porodu i neplodnošću.

Jeftine komponente svojom lošom kvalitetom dovode do oštećenja R.O. membrane, curenja i općenito do lošeg funkcioniranja i kratkotrajnosti proizvoda.

Umjesto jeftinijih alternativnih sustava sa nejasnim ili nepostojećim certifikatima kvalitete, predlažemo da uvijek izaberite testirane i certificirane uloške i sustave za pročišćavanje vode iz naše ponude. Adepto Company uvijek će Vam pomoći pri odabiru i bit će Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja i informacije.

 

 

Srežite troškove vode za piće na pola – uložite razliku u razvoj tvrtke!

Poslodavac ste kojem je važna kvaliteta radnog okruženja i zadovoljstvo zaposlenika u radu pa želite i zdravu, ukusnu i svakodnevno dostupnu vodu za piće.Uzeli ste ili namjeravate uzeti aparat za vodu s dostavom vode u galonima? Postoji jeftinije i bolje rješenje bez potrebe za neprestanim naručivanjem novih boca, zamjenama praznih i punih boca te prostorno zahtjevnim skladištenjem istih.NOBEL F2002 BUSINESS uređaj je po funkcionalnosti isti kao aparat sa galonima jer nudi izvor hladne i vruće vode, ali isplativiji i nimalo zahtjevan pri svakodnevnoj uporabi jer spajanjem na vodovod nudi stalan pristup svježoj, filtriranoj vodi.

 

 

Napominjemo da je Adepto Company generalni distributer za originalne NOBEL sisteme za filtriranje vode renomiranog britansko-američkog brenda Nobel Water Systems, kao i ekskluzivni distributer za sisteme za tretiranje vode najpoznatijeg svjetskog proizvođača Ecowater Systems iz SAD-a.  

 

 

S kapacitetom filtriranja od 250 l na 24 sata praktički nudi neograničenu količinu uvijek dostupne, savršeno čiste i sigurne vode za piće.

Zbog visoke kvalitete izrade i materijala NOBEL F2002 BUSINESS uređaj dolazi s dvogodišnjim jamstvom.

Riješite se nepotrebnih galona!

Prednosti uređaja NOBEL F2002 BUSINESS u odnosu na aparate s galonima:

 • Spajanjem na vodovod nema boca, galona i potrebe za skladištenjem istih.
 • Pročišćenu vodu sobne temperature osigurava u spremniku zapremnine 8l.
 • U zasebnim spremnicima hladi vodu do 5⁰C i zagrijava do 98⁰C.
 • Pročišćava vodu sustavom reverzne osmoze (RO).
  • Savršeno čista alkalna voda za piće i kuhanje.

Srežite troškove vode za piće – uštedite novac!

Usporedna analiza troškova za period od 6 godina: Aparat s vodom u galonima za poslovni prostor sa 10 zaposlenika:

10 galona vode (19l/galon) mjesečno x 11 KM (prosječna cijena galona) = 110 KM mjesečno x 72 mjeseca (6 godina) = 7 920 KM


NOBEL F2002 BUSINESS kupnja i ugradnja* uređaja:

1550 KM

8 servisa po 124 KM svakih 9 mjeseci: 992 KM

2 zamjene filtra reverzne osmoze po 120 KM svake tri godine

ukupno: 2782 KM.

* ugradnja uključena u cijenu ako je udaljenost priključaka za vodu ista ili manja od 2 m.

Ušteđenu razliku možete uložiti u razvoj tvrtke umjesto da vam taj novac oteče sa vodom.

Štedimo skupa: Ostvarite značajne uštede i smanjite Vaše račune za vodu

Perlatori za slavine – donose značajnu uštedu na slavinama koje se najčešće koriste. Ovo se postiže tako što se s vodom koja protiče kroz slavinu pomiješa zrak. Montiraju se na sudopere i umivaonike i na ovaj način osim smanjene potrošnje vode smanjite i račun za energent kojim grijete vodu. 

Ugradnjom štednih perlatora smanjuje se protok vode dok vizualni dojam mlaza ostaje isti. 

Osim što štede vodu smanjuju i račun za energent kojim se voda zagrijava. Jednostavna montaža na slavine i tuševe.

Njihov maksimalan protok je 6 litara vode u minuti. Da biste maksimalno iskoristili njihovu ulogu bitno je da su postavljeni na mjesta gdje voda beskorisno protiče (na sudopere (pranje i ispiranje suđa), umivaonike (kod brijanja, pranja zubi …) i na tuševe.

Štedni perlatori se ne montiraju na male niskotlačne protočne bojlere (< 15 l) jer ih mogu oštetiti. Jedinstvena tehnologija regulacije protoka drži protok vode konstantnim, neovisno od ulaznog tlaka (na 6 litara nakon jedne minute, kada perete ruke, ili 9 litara nakon jedne minute tuširanja).

Prema tome, upotreba regulatora protoka vode ne samo da štedi mnogo novca već garantira ravnomjernu raspodjelu vode. Kako bi zadovoljili zahtijevane standarde i norme, regulatori protoka se stavljaju na tuševe i slavine.

U komercijalnim i institucionalnim instalacijama, regulator protoka poboljšava raspodjelu vode i pomaže pri uštedi vode i energije. Upotrebom ovog sustava štedite vodu, energiju, štitite okoliš, te zadovoljavate uvijete prilikom energetskog certificiranja objekta (protok vode na slavinama ispod 12l u min.).

Zamjenom postojećih sita sa štednim perlatorima na slavinama i tuševima štedite 50% vode, u nekim slučajevima i do 70% vode, ali isto tako i energiju za toplu vodu (plin, struja, lož ulje).

Ugradnjom istih, mlaz vode postaje bogatiji zbog miješanja zraka, omogućuje komforno korištenje, te ne umanjuje komoditet. Sam postotak uštede ovisi o trenutnom protoku vode u minuti na Vašim slavinama.

Kroz slavine umivaonika najčešći protok je 14-18 l/min. Ugradnjom perlatora protok se smanjuje na 6 l/min. Kod tuševa prosječan protok poručio 15-20 l/min. Ugradnjom istih protok se smanjuje na 9 l/min. Vaša dnevna potreba za vodom za tuširanje smanjuje se za do 60 posto zbog sofisticiranog ograničavanja protoka, mlaznica i dodavanja zraka.

Priprema vode u laboratorijima i stomatologiji

Razvojem tehnologije u stomatologiji i laboratorijama ukazala se i potreba za visokokvalitetnom vodom koja u sebi ne sadrži nikakve primjese osim čiste vode.

Ukoliko Vam je potrebna demineralizirana voda kako biste održali najvišu kvalitetu u obavljanju Vaše djelatnosti Adepto Company d.o.o. nudi savršena i jednostavna rješenja.

U našoj  ponudi imamo uređaje koji će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike kada su u pitanju laboratorije i stomatološke ordinacije, a u isto vrijeme su veoma  jednostavni za korištenje te nije potrebna nikakva obuka za njihovu upotrebu.

Ovo su neke od prednosti uređaja za pripremu vode u laboratorijama:

  • Zauzimaju mali prostor
  • Jednostavni za upotrebu  (korisnik prati samo displej)
  • Autonomija 24h
  • Ne postoji mogućnost curenja sa strane (prskanja)
  • Ne prekida se sa radom prilikom servisiranja
  • Uklapa se u ambijent laboratorija
  • Fine regulacije izlaznog pritiska
  • Premium klasa proizvoda

 

Rukovanje predstavlja najvažniji element u pravilnom funkcioniranju svakog uređaja. Naši uređaji su  napravljeni na način da je omogućeno jednostavno rukovanje. Uređaji ima ekran na kome očitava elektoprovodljivost dejonizirane vode, kao i sve ostale relevante podatke za rad uređaja.

Jedan od problema koji se javljaju na terenu je i taj da vrlo često laboratorije imaju toliko analiza da nemaju vremena prekidati rad i čekati da se servis odradi. Kod naših uređaja u toku servisiranja nema potrebe za prekidanjem rada.

Više o našim uređajima:

Farmacqua +

Osmofarm

Ecosoft RObust

Zašto filtrirati vodu?

Voda donosi važne hranjive tvari (vitamine i minerale) u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2,0 litara vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo. Čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana.

Činjenica da nam je voda prijeko potrebna za život, ali isto tako ona je jedan od vodećih uzroka bolesti u svijetu. Voda u prirodi sadrži mnoštvo mikroorganizama, od kojih neki uzrokuju ozbiljne bolesti, poput kolere, tifusa, hepatitisa te gastroenteritisa. Voda je često zagađena kemikalijama, pesticidima, nitritima, teškim metalima, naftom i naftnim nusproduktima, spojevima nastalim na bazi klora i drugim otrovnim elementima. Posljedice konzumiranja onečišćene vode mogu se osjetiti odmah, a mogu se pojaviti tek nakon nekoliko godina.

Ovo su najčešći uzročnici zagađene vode:

Industrija

Ogromne količine štetnih tvari i plinova dižu se iz dimnjaka industrijskih objekata u atmosferu i putem oborina se vraćaju na zemlju i u vodonosne slojeve. Otpadne industrijske vode zagađuju rijeke i jezera. Atmosfera se nalazi u konstantnom kretanju, što dokazuju do nas dospjele kiše sa česticama pijeska iz afričkih pustinja, nuklearni oblaci iz Fukushime ili vulkanski pepeo s Islanda.

Odlagališta otpada

Legalne i ilegalne deponije nerijetko se nalaze i uz sama vodocrpilišta. Zagađenja sa odlagališta kreću se neprimjetno ali stalno i sa sasvim izvjesnim i pogubnim ishodom za vode.

Vodovodne cijevi

U vodovodnim instalacijama (pogotovo starijim od 20 godina) mogu se nalaziti različiti oblici zagađenja kao što su teški metali (olovo, živa, cink, bakar, krom, nikal), hrđa, kamenac i druge, a koje također uvelike utječu na kvalitetu pitke vode. Udio željeza u vodi treba biti minimalnim jer se željezo (kao i drugi metali) povezuje s anorganskim spojevima te stvara toksično opterećenje za ljudsko tijelo.

Klor

Klor je i osnovni sastojak većine dezinfekcijskih sredstava. On se koristi za ubijanje bakterija u vodi. Klor ubija žive organizme, uključujući ljude. Klor je nužno zlo, dezinfekcija klorom je efikasna, no njegovi popratni učinci za ljudsko zdravlje su pogubni i nepopravljivi. Nisu bez razloga propisane minimalne dopuštene razine klora u vodi. Prag tolerancije kod svakog čovjeka je drukčiji. Osobe koje pate od astme i alergija osjećaju se lošije čak i od slabe koncentracije klora u vodi. A najgore je kad klor reagira s organskim spojevima koji se nalaze u vodi iz slavine te stvara dokazano kancerogene supstance trihalometane (trichloromethane).

Arsen

Arsen je izuzetno otrovan element koji ima veliki utjecaj na ljudsko zdravlje, posebno izaziva probleme sa kožom i cirkulacijom te rak. Može se naći u podzemnim vodama na nekim područjima u Europi kao nusprodukt proizvodnje stakla i elektronike.

Pesticidi, herbicidi, naftni derivati, nitrati, azbest, soli kalcija, magnezija, nečistoće iz otpadnih voda i druge štetne tvari i spojevi koji mogu biti prisutni u vodi te na taj način čine koktel koji pijemo još gorim.

Postoji li u prirodi čista voda? 

Voda bi trebala biti po definiciji tekućina bez boje, okusa i mirisa. No, nije uvijek takva. I ako je takva, ponekad sadržava otopine i dodatke koji se nikako ne bi trebali tamo nalaziti.

Još iz osnovne škole znamo kako voda zagrijavanjem Sunca isparava te se nakon hlađenja u atmosferi vraća u obliku padalina, zatim prodire u gornje slojeve tla i dospijeva do podzemnih voda, rijeka, jezera i mora, zatvarajući tako neprekidan ciklus kruženja. Isto tako je poznato da voda otapa manje-više sve s čime dolazi u dodir.

Već u atmosferi vodene čestice otapaju plinove koji se tamo nalaze i mijenjaju svoja prirodna svojstva. Nakon kiše nebo je svjetlije i čišće, a kakva je voda? Zapamtite, kišnica nije sigurna za piće!

Kad voda u obliku kiše ili snijega dospije na kopno, otopi mnoge tvari sa površine, uključujući biootpad, nečistoće, pesticide, metale i sve ostalo što se nađe na putu, pokupi različite mikroorganizme, te tako „obogaćena“ dospije u vodocrpilišta, prođe dezinfekcijski postupak klorom i kroz sustav vodovodnih cijevi stiže do krajnjeg korisnika – Vaše obitelji.

Predfilteri za cijelo domaćinstvo

Moderni apsorpcijski filteri koji su sposobni prečistiti svu vodu u stanu i kući od štetnih materija poput aktivnog klora, organskih jedinjenja, iona, teških metala, hrđe i neprijatnih mirisa. To znači da ćete Vi  kao i Vaši najbliži piti ne samo čistu vodu, već se i kupati u njoj.

Karakteristike predfiltera koje imamo u ponudi su visoka brzina prečišćavanja, veliki kapacitet i odličan kvalitet prečišćene vode. Ne samo da će zaštiti vaše uređaje već i Vaše zdravlje.

Adepto Company u svojoj ponudi ima predfiltere koje možete pogledati na linkovima na kojima se nalazi opširan opis za svaki od njih: