Direktor Adepto Company: Filtriranje vode u kućanstvima više nije luksuz, nego potreba!

Autor:Adepto CompanyKategorije:Blog

Koliko je i je li uopće potrebno filtriranje vode na našim prostorima, pitali smo Dalibora Jakića, direktora firme Adepto Company koji i kao tehnička osoba više od deset godina uspješno radi na rješavanju problema pitke vode u kućanstvima, medicini, stomatologiji i industriji. Na naše pitanje zašto je u BiH sve veća potreba za filtriranjem vode, Jakić je kazao:„Vrlo često imamo slučaj, posebno nakon dugotrajnih kiša da u medijima čitamo kako voda nije za piće. Koje mogućnosti imaju građani? Značajan broj stanovništva kupuje flaširanu vodu, što jeste jedno od rješenja. No, postoji i mogućnost koju mi nudimo, a to je mogućnost da od vode sa slavine za koju već plaćaju račune, uz naše uređaje dobiju  čistu vodu oslobođenu organskih jedinjena, bez kamenca i 100% sigurnu za ljudsko zdravlje. Ljudi se sve više odlučuju za kupnju nekog od uređaja za filtriranje vode, što dokazuje i potražnja i ponuda na našem tržištu.“

„Niko ne može osporiti činjenicu da Bosna i Hercegovina posjeduje vodene potencijale visoke kvalitete. Problem nisu naša voda i izvorišta, problem je put koji voda pređe od izvorišta do krajnjeg korisnika, kao i primjese, poput klora, koje se koriste pri dezinfekciji vode da bi ona uopće bila upotrebljiva za piće. Ovo se posebno odnosi za gradove i mjesta gdje su česte restrikcije, što je slučaj sa glavnim gradom BiH. I države koje imaju izuzetnu kvalitetnu vodu poput Francuske, Švicarske pa čak i Austrije sve više koriste uređaje za filtriranje vode upravo iz ovih razloga.

„Kada je u pitanju voda koja se koristi u industriji i medicini, našim klijentima je najšeće potrebna tzv. demineralizirana voda neophodna u procesima proizvodnje, primjerice u kozmetici, zatim u medicini,  kada su u pitanju skupocjeni aparati u stomatologiji, operacijskim salama, laboratorijima i slično.  Naša tvrtka pored toga što nudi skoro sve vrste uređaja za tretiranje vode u svim segmentima, nudi uz to i vrhunski servis i održavanje koje je neophodno kako bi uređaji funkcionirali besprijekorno i dugi niz godina“, dodao je Dalibor Jakić.

Pozivamo sve naše korisnike, sadašnje i buduće da se uvjere zašto je naš servis proglašen najboljim u BiH za 2017. godinu. Kako biste dobili najbolje rezultate kada je u pitanju čista voda, potrebno je vršiti redovitu izmjenu filtera. Naš servis, za razliku od drugih, ima poseban pristup kada su u pitanju naši klijenti i servisiranje uređaja. Nije nam cilj samo promijeniti filtere već stručnim pristupom osigurati najbolji mogući rezultat. Naime, prilikom izmjene filtera obavezno je uraditi potpunu dezinfekciju uređaja od zaostalih nečistoća na samom uređaju, te provjeriti stanje cjelokupnog uređaja kako ne bi došlo do smanjene kvalitete u čistoći vode. Spremni smo uvijek dati savjet, odgovoriti na sva Vaša pitanja vezano za rad uređaja te biti na raspolaganju našim klijentima 24 sata dnevno, jer ste nam poklonili Vaše povjerenje i proglasili nas najboljim servisom u BiH kada je u pitanju filtriranje vode!

Postanite i Vi dio zajednice zadovoljnih korisnika naših usluga.